Met de dagelijks toenemende artikelen en producten op het internet kan het steeds moeilijker worden om de juiste informatie te vinden. Google doet zijn stinkende best om de zoekresultaten te filteren, maar je kunt als gebruiker dmv een paar eenvoudige steekwoorden, hier je verrijkende voordeel mee doen.

Zorg voor een specifieke zoekopdracht

Hoe specifieker je zoekopdracht hoe beter. Als de zoekresultaten niet aansluiten, geven we al vaak een 2e of 3e zoekterm op, een plaatsnaam is hierin veel gebruikt. Hierin zijn wel op de goede weg. Google snapt dan al beter wat je zoekt. Om het Google nog makkelijker te maken verdient het aanbeveling om aanhalingstekens (“ “) te gebruiken om de woorden die je in specifieke volgorde zoekt.

Voorbeeld:
Zoeken we op loodgieter dan krijgen we 5.160.000 resultaten.
Zoeken we op loodgieter Gouda dan reduceert dit al tot 215.000 resultaten.
Echter zetten we er aanhalingstekens omheen en zoeken op “loodgieter Gouda” dan blijven er nog maar 5.880 resultaten over, nogmaals eens een mega filtering.

Weg met de rotzooi

Sommige bedrijven maken helaas gebruik van keyword stuffing waarmee ze Google (en daamee de gebruiker) voor de gek  houden door onterechte zoekwoorden in hun pagina te stoppen. NIks is zo irritant als je een bedrijf in jouw plaats zoekt en er popt steeds een bedrijf op 50 km van huis in de zoekresultaten. Gelukkig is her een oplossing voor.
We kunnen dmv een simpel minteken zoekwoorden uitsluiten. Dit doe je door het minteken voor het uitsluitingswoord te plakken zonder spatie. In ons voorbeeld wordt dit “loodgieter gouda” -bodegraven waarmee aantal resulaten zelfs zakt tot 2220.

Zoeken in een Word of PDF document

Zoekt u naar een tekst die alleen in een bepaald bestandsformaat mag voorkomen, geef dan de extensie van dit bestandsformaat mee. Voor een Word document gebruikt u .doc voor een PDF bestand .pdf. Bijvoorbeeld u zoekt op PDF documenten met de zoekterm prinsjesdag type dan: prinsjesdag filetype:pdf